Aanwijzingen voor de wedstrijd van 8 nov. 2023

GREENSOME AMERICAN Vrije spelvorm voor koppels

De spelvorm

In deze koppelwedstrijd bestaat de flight uit twee koppels van twee spelers. De flightindeling staat op de lijst op de seniorensite en op tafel.

Beide spelers slaan op elke hole hun bal af en spelen daarna de bal van de partner voor de tweede slag, op de plek waar die bal ligt. Vanaf de derde slag (als die nodig is) wordt met de beste bal verder gespeeld en om de beurt geslagen tot er is uitgeholed. Op de scorekaart wordt het totaal aantal slagen genoteerd dat nodig was om deze bal te holen. Dit geldt zowel voor de baan als voor de par 3.

De baan

Vanwege de conditie van het terrein is de baan aangepast. Er worden negen holes op de ‘grote’ baan gespeeld (de holes die door Burggolf zijn vrijgegeven) en negen holes op de par 3 baan. Bovenstaande regels zijn op beide delen van het parcours van toepassing! Echter is wel de handicap aangepast.

De scorekaart

Ieder koppel krijgt 1 scorekaart voor de baan en 1 scorekaart voor de par 3. Ieder koppel vermeldt zelf de namen en de playing handicap voor het koppel op de scorekaart. (playing handicaps staan op de lijst op de seniorensite en op tafel).

Op het totaal aantal slagen over 18 holes wordt de totale playing handicap in mindering gebracht, waarmee de eindscore van het koppel wordt bepaald.

Lever na afloop beide scorekaarten in.

GELIEVE DE NETTO EINDSCORE OP DE SCOREKAART VOOR DE ‘GROTE’ BAAN TE ZETTEN.

Winnaar is het koppel met de minste netto slagen. Bij gelijke stand: “matching score cards”, waarbij gekeken wordt naar de scores op de baan.

Er zijn vijf prijzen: 3 ballen voor elke speler van het winnende koppel, 2 ballen voor elke speler van het tweede koppel, 1 bal voor elke speler van de 3 daaropvolgende koppels.

Starttijden

De starttijden staan vermeld op de lijst die op de seniorensite staat én hier op tafel ligt.

Veel plezier. De wedstrijdleider.

PS: Mocht een flight uit slechts drie spelers bestaan, dan spelen zij “Amerikaantje”. De winnaar krijgt een balletje.

De flight indeling staat hieronder: