Reglement

Heren Seniorencommissie Golfclub BurgGolf Wijchen

  1. Algemeen reglement

1.1      Commissie samenstelling
Golfclub BurgGolf “De Berendonck” te Wijchen heeft een Heren Seniorencommissie bestaande uit een voorzitter, een secretaris/penningmeester en vier wedstrijdleiders.

De commissie is verantwoordelijk voor de organisatie van wedstrijden en evenementen voor ingeschreven heren senioren. De reguliere wedstrijden worden het gehele jaar door op de woensdagen gespeeld.

  • Voorzitter

De voorzitter van de commissie overlegt op gezette tijden met het management van BurgGolf Wijchen en met ( vertegenwoordigers van ) de overige commissies over van belang zijnde zaken.

  • Secretaris/penningmeester/kascommissie

De secretaris/penningmeester beheert de financiën en draagt zorg voor de verslaglegging van commissievergaderingen en de jaarvergadering.

Jaarlijks vindt controle plaats door een door de jaarvergadering benoemde kascommissie en doet daarvan verslag aan de jaarvergadering. Goedkeuring door de jaarvergadering dechargeert de commissie.

  • Wedstrijdleiders

De wedstrijdleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatie van de wedstrijden. Zij zijn de contactpersonen met de deelnemende senioren zoals voor inschrijving, afzegging en eventuele wensen t.a.v. deelname aan wedstrijden.

  • Benoemingen

De leden van de commissie worden benoemd door de jaarvergadering van de deelnemende senioren. De benoemingen zijn voor een periode van drie jaar; herbenoeming is mogelijk. Zo mogelijk treden niet meer dan twee leden tegelijk af.

  • Deelnemers

Deelname aan wedstrijden is mogelijk voor heren met een lidmaatschap op naam van golfbaan “De Berendonck” te Wijchen, de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt, maximaal een actieve exact handicap 36,0 hebben en geregistreerd staan in de financiële administratie van de commissie. Dit laatste kan door betaling van een jaarlijks door de commissie vast te stellen inschrijfgeld voor een geheel jaar en in bijzondere gevallen voor een gedeelte van een jaar.

  • Registratie

Inschrijving als deelnemer aan de Heren Senioren geschiedt, als:

  • De persoonlijke gegevens zijn verstrekt aan de secretaris middels het inschrijfformulier
  • De persoonlijke goedkeuring is verleend aan de commissie om deze gegevens op te slaan in de database van de commissie (AVG wetgeving)
  • Aan de verschuldigde jaarbijdrage wordt voldaan
  • Middels resultaten behaald in Q- wedstrijden wordt aangetoond dat deelnemer in staat is de maximale exact handicap 36,0 te kunnen spelen.
  • Wedstrijden en evenementen

De commissie organiseert wedstrijden zoals:

  • Het Zomerprogramma (maart t/m november), met de Maandwedstrijden en de wedstrijden om het Strokeplay Kampioenschap voor Heren Senioren;
  • De Wintercompetitie (december t/m februari).

En organiseert evenementen zoals:

  • Par 3 Senioren Kampioenschap
  • Jim Henderson Trophy
  • Koninginne-wedstrijd (met dames)
  • Handicart-wedstrijd met BBQ
  • Jaarvergadering in de maand januari met lunch
  • Nations Cup
  • 5de woensdag van de maand.

Programma en reglementen

De commissie stelt het programma op en stelt eventueel per wedstrijd  extra voorwaarden op en/of een reglement vast voor deelname en procedure.

Bekendmaking hiervan geschiedt in publicaties in de mededelingenmap op Magnolia en (desgewenst) in persoonlijke emails.

  • Golfregels

Alle wedstrijden worden gespeeld volgens de laatste uitgave van de Golfregels van de NGF en de vigerende Local Rules.

De deelnemers worden geacht zich strikt te houden aan de etiquette, de kledingvoorschriften van BurgGolf “De Berendonck” te Wijchen en de normale fatsoensnormen. De commissie kan bij ernstige overtreding overgaan tot diskwalificatie en/of uitsluiting van deelname aan wedstrijden.

  • Teveel inschrijvingen

Voor elke wedstrijd geldt, op basis van de beschikbare starttijden, een maximum aantal deelnemers. Spelers, die zich inschrijven nadat het maximum is bereikt, worden op de reservelijst geplaatst. Opengevallen plaatsen worden op volgorde van inschrijving opgevuld door de reserves. Indien spelers op de reservelijst niet kunnen deelnemen, hebben zij voorrang bij de volgende wedstrijden.

  • Wijzigingen

De commissie behoudt zich het recht voor wijzigingen in dit reglement en/of de wedstrijdenprogramma’s aan te brengen. Zij doet daarvan mededeling op de website en/of in publicaties .

 1.12   Beëindiging commissie

In geval van beëindiging van de commissie zal het eventueel batig saldo naar rato worden verdeeld onder de dan geregistreerde deelnemers in de (financiële) administratie van de commissie.

  1. Algemene regels voor deelname aan wedstrijden
  • Inschrijven

Spelers kunnen 4 weken vooraf inschrijven via de website “Mijn BurgGolf”. Eventuele bijzonderheden/wensen kunnen worden vermeld. Op de aankondiging staan de wedstrijdleider en eventuele bijzonderheden vermeld.

  • Afmelden

Spelers kunnen tot 6 dagen vóór de wedstrijd inschrijven en afmelden via de website. Daarna kan men zich uitsluitend rechtstreeks telefonisch afmelden bij de desbetreffende wedstrijdleider.

2.3      Afgelasten

            De wedstrijdleider bepaalt of een wedstrijd al dan niet doorgaat. Indien een wedstrijd wordt afgelast, zal dit zo snel mogelijk op de website “Mijn Burggolf” bij de desbetreffende wedstrijd worden vermeld.

 2.4      Startlijst
Deze wordt gepubliceerd op de website met vermelding van de naam, handicap, flightindeling en starttijd.
2.4      Melden/starten
Iedere speler dient minimaal 15 minuten vóór zijn starttijd aanwezig te zijn. Hij is zelf verantwoordelijk voor zijn handicapgegevens op de scorekaart. Hij dient op tijd te starten.

2.5      Scores
De speler levert direct na afloop van zijn ronde de volledig ingevulde en getekende scorekaart in bij de wedstrijdleider.

2.6      Birdies
Birdies dienen apart gemeld te worden aan de wedstrijdleider.

Er is een birdieklassement gedurende het zomerprogramma voor Q wedstrijden, met name de Maandwedstrijd en Senioren American Strokeplaycompetitie ( 1e en 3e woensdag van de maand). Deze birdies worden gehonoreerd met 1 balletje. Gedurende het winterprogramma worden geen birdies gehonoreerd.

2.7      Prijsuitreiking
Om voor prijzen in aanmerking te komen moet de betreffende speler minimaal 4 Q-kaarten in de afgelopen 12 maanden hebben geregistreerd.

Spelers die tijdens de prijsuitreiking afwezig zijn, verliezen het recht op een eventuele prijs.

2.8      No show
De commissie is gerechtigd een deelnemer die zonder geldige reden niet verschijnt een schorsing op te leggen van maximaal 3 wedstrijden.

  1. Overzicht van de wedstrijden

3.1      Handicapgroepen
In Q-wedstrijden worden de deelnemers op exact handicap ingedeeld in 2 groepen, die naar het aantal spelers gelijk van omvang zijn. De prijsuitreiking vindt ook volgens deze indeling plaats.

De ene groep betreft spelers met een lagere hcp

De andere groep betreft spelers met een hogere hcp.

3.2      Zomerprogramma

De commissie streeft ernaar om ruim voldoende qualifying wedstrijden te organiseren. Deze zijn als zodanig vermeld op het programma.

De eerste woensdag van de maand wordt gespeeld om de maandprijs. De derde woensdag wordt gespeeld om de senioren American Strokeplay zomercompetitie.

Indien er een 5de woensdag in de maand is, wordt Texas Scramble wedstrijd gespeeld, al of niet met dames. Een wedstrijd met dames staat open voor maximaal 20 dames met maximaal exact handicap 36,0 en lid zijnde van Golfclub BurgGolf “De Berendonck” te Wijchen.

3.3      Senioren American Strokeplay zomercompetitie

Voor deze competitie is een apart reglement opgesteld.
3.4      Wintercompetitie

Voor deze competitie is een apart reglement opgesteld.

3.4      Par 3 Kampioenschap

Eén keer per jaar organiseert de commissie het Par 3 kampioenschap, waarvoor een apart reglement is op gesteld.

3.5      Koninginnedag Mixed Wedstrijd  

Deze wedstrijd is bedoeld voor Herensenioren, die een dame uitnodigen en daarmee een koppel vormen. Deze wedstrijd staat open voor dames met maximaal exact handicap 36,0 en lid zijnde van Golfclub BurgGolf “De Berendonck” te Wijchen.

Op die dag wordt een fourball-betterball wedstrijd gespeeld. Een apart reglement is opgesteld.
3.6      Overige wedstrijden en evenementen

Zie hiervoor de publicaties van de Seniorencommissie.

Laatste berichten